Τα νέα μας | Τιμοκατάλογοι | Συνεργάτες | Αναζήτηση εκδρομών

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εκτύπωση Σελίδας Αποστολή σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα Χάρτης Ιστοχώρου
Τηλ./Fax 2510222888 - Κινητό 6981664781 - e-mail : evaleria@otenet.gr
Αρχική » Ταξίδια » Θρησκευτικά Ταξίδια » Ιστορική & Προσκυνηματική ΙΟΡΔΑΝΙΑ 22/2 από Αθήνα
Ιστορική & Προσκυνηματική ΙΟΡΔΑΝΙΑ 22/2 από Αθήνα - 5 Ημέρες
Ιστορική & Προσκυνηματική ΙΟΡΔΑΝΙΑ 22/2 από Αθήνα
Τιμή: 540 € 540 €
Μεταφορά: Αεροπορικώς
Διατροφή: Ημιδιατροφή
Αναχωρήσεις: 22/2
Κατεβάστε το αρχείο  (44.0 KB)   

Εκτυπώστε το
Αποστολή σελίδας Αποστολή σελίδας

Περιγραφή

Ιστορική και Προσκυνηματική Ιορδανία

22 με 26 Φεβρουαρίου 2017

 

1η ημέρα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017: Αθήνα – Πέτρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 11:00. Πτήση, με την Royal Jordanian, για Αμάν στις 12:55 και άφιξη στις 15:00. Μετά τις τυπικές διαδικασίες των συνόρων, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017: Πέτρα - Κοιλάδα του Φεγγαριού (Wadi Rum).

Πρωινό και επίσκεψη στην ροδοκόκκινη πόλη Πέτρα, ένα μοναδικό σημάδι της ιστορίας του ανθρώπου που έχει χαρακτηριστεί ένα από τα «Επτά Νέα Θαύματα του Κόσμου». Βρισκόμαστε ξαφνικά, από το πουθενά στη μέση μιας ολοζώντανης και ταυτόχρονα νεκρής αρχαίας πολιτείας. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η αρχαία αυτή πόλη είναι ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξευμένη πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξη της στη φυλή των Ναβαταίων και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου. Στην Πέτρα υπάρχουν έντονα τα σημάδια της ελληνιστικής περιόδου. Όπως φαίνεται και από το όνομα, η Πέτρα είχε δεχτεί την παρουσία των Ελλήνων, οι οποίοι μαγεμένοι προφανώς από την τοποθεσία (συν τοις άλλοις και στρατηγική) φρόντισαν να βάλουν τη σφραγίδα τους. Αργότερα, οι Ρωμαίοι φρόντισαν βέβαια κι αυτοί να «σκαλίσουν» τα δικά τους μνημεία στους βράχους του φαραγγιού. Ρωμαϊκό θέατρο, ρωμαϊκή οδός, λουτρά, όλα κλασσικά σημάδια μιας πόλης-χώρας η οποία καταστράφηκε μέσα σε μια μέρα από ισχυρότατο σεισμό. Η επόμενη επίσκεψη μας είναι στο Wadi Rum, την κατακόκκινη έρημο ή Κοιλάδα του Φεγγαριού, εκεί όπου μαγεύτηκε «ο Λώρενς της Αραβίας». Με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα θα θαυμάσουμε τα καταπληκτικά φυσικά και μοναδικά τοπία, που σχηματίσθηκαν από τον καυτό ήλιο και τον παγωμένο αέρα, πάνω στην πολύχρωμη άμμο και στα πολύχρωμα βουνά από γρανίτη. Το σουρεαλιστικό πανόραμα, θα μας αιχμαλωτίσει και θα μας μαγέψει, όπως όλους τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και τους μοναδικούς τοπικούς κατοίκους, τους Βεδουίνους, που εξακολουθεί να τους κρατά «αιχμαλώτους» αιώνες τώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017: Νεκρά Θάλασσα – Όρος Νέμπο – Μαδηβά – Αμάν.

Πρωινό κα αναχώρηση για την Νεκρά Θάλασσα (Ασφαλτίτις λίμνη κατά τους αρχαίους Έλληνες), η οποία βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, (αρνητικό υψόμτερο), κάτι που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη. Βρίσκεται στην Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα η οποία είναι ένα ενεργό σύστημα τεκτονικών τάφρων. Η δε ονομασία της οφείλεται στην παντελή έλλειψη ζωής, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αλάτων στο νερό. Εδώ εικάζεται ότι βρισκόταν και η βιβλική πεντάπολης της Κοιλάδας Σιδδίμ, όπου διαδραματίστηκε η μάχη του Σιδδίμ, η καταστροφή των Σοδόμων και των Γομόρων και η φυγή του Δίκαιου Λοτ. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να απολαύσουμε το περιβάλλον η προαιρετική σύντομη κολύμβηση στα ιαματικά νερά. Συνεχίζουμε για το Όρος Νέμπο, το σημείο όπου ο Προφήτης Μωυσής αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του κοιμήθηκε ατενίζοντας την Γη της Επαγγελίας που βρίσκεται απέναντι. Εκεί κατά την χριστιανική παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή, ενώ αργότερα ο προφήτης Ιερεμίας έκρυψε σε σπήλαιο την Κιβωτό της Διαθήκης και το θυσιαστήριο του θυμιάματος. Το Όρος Νέμπο αποτελούσε σημαντικό προσκύνημα κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες και στο σημείο της επίσκεψης μας βρίσκεται η ανασκαφή του βυζαντινού ναού του 3ου αιώνα στην μνήμη του Προφήτη Μωυσή και η μετέπειτα βασιλική του 5ου αιώνα που λειτουργούσε ως τα μέσα του 16ου αιώνα. Μετάβαση στην πόλη της Μαδηβά και ξενάγηση στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (αν το επιτρέψει ο χρόνος παρακολούθηση του εσπερινού και συνομιλία με τους πατέρες). Στον ναό θα θαυμάσουμε το περίφημο ψηφιδωτό με τις ελληνικές επιγραφές και τις τοπογραφικές αναπαραστάσεις, το οποίο αποτελεί τον παλαιότερο χάρτη προσκυνητών των Αγίων Τόπων (6ο αιώνας) και ταυτόχρονα το αρχαιότερο μωσαϊκό δαπέδου με γεωγραφικό θέμα στην παγκόσμια ιστορία της τέχνης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Αμάν, τακτοποίηση δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017: Γέρασα – Αμάν - Εσπερινός

Μετά το πλούσιο πρωινό μας στο ξενοδοχείο, μετάβαση στην Γέρασα, την πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης, γνωστή και ως η «Πομπηία της Ανατολής», η οποία κατά μία εκδοχή ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον στρατηγό του Περδίκκα. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, την οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη Οδό με την κιονοστοιχία. Επιστροφή στο Αμάν, όπου το ταξίδι μας στον χρόνο ξεκινά από την Ακρόπολη, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Ηρακλή, που χρονολογείται από τον 20 μ.Χ. αιώνα, την βυζαντινή εκκλησία, το κυβερνητικό μέγαρο της δυναστείας των Ομμεϋάδων. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών, ξεκινώντας από την πρώτο – ιστορική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ισλαμική περίοδο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα ευρήματα του Αϊν Γκαζάλ, με τα ιδιόμορφα ανθρωπομορφικά αγαλματίδια, που χρονολογούνται από το 6500 π.Χ., καθώς και τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, ίσως την σημαντικότερη αρχαιολογική ανακάλυψη του προηγούμενου αιώνα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Ρωμαϊκό θέατρο της Φιλαδέλφειας έξι χιλιάδων θέσεων του 2ου μ.Χ. αιώνα, το οποίο θα επισκεφτούμε. Κατόπιν θα περιηγηθούμε στο κέντρο και στις παλιές και νέες γειτονιές του Αμάν. Θα επισκεφτούμε τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό Φιλαδέλφειας (Αμάν) της Υπαπαντής του Σωήρος, που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και το διπλανό εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τον εσπερινό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017: Επιστροφή

Πρωινό και σύντομη επίσκεψη στην Κυριακάτικη Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Μητροπολιτικό ναό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση στις 12:30 για Αθήνα. Άφιξη στις 14:55.

Τιμή ατόμου σε δίκλινο δωμάτιο:

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: € 540  με ημιδιατροφή

Φόροι αεροδρομίων και είσοδοι: 330

Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά – δίνονται στον συνοδό) € 25

Έκπτωση για κρατήσεις ως ένα μήνα πριν την αναχώρηση: € 30

Διαφορά Μονόκλινου  € 110  Χρήσιμες Σημειώσεις

 1. Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο. Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
 2. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 3. Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.
 4. Κρατήσεις με προκαταβολή 250 ευρώ το άτομο
 5. Δυνατότητα εξόφληση σε άτοκες δόσεις 

Περιλαμβάνονται:

 1. Αεροπορικό εισιτήριο με την Royal Jordanian
 2. Φόροι αεροδρομίων
 3. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στο Αμάν και στην Πέτρα.
 4. Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 5. Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 6. Ελληνόφωνος επίσημος ξεναγός
 7. Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας
 8. Τα εισιτήρια στο Wadi Rum και η περιήγηση με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με καρότσα
 9. Όλα τα εισιτήρια/είσοδοι που απαιτούνται στα μέρη επίσκεψης που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 10. Ένα μπουκάλι νερού (500 ml) καθημερινά.
 11. Βίζα Ιορδανίας
 12. Φόροι αναχώρησης

Δεν περιλαμβάνονται:

1.      Ποτά

2.      Μεσημεριανά γεύματα

3.      Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.« Πίσω   Επάνω

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας ταξιδιωτικά πακέτα
Σπετσών 13 - 65302 ΚΑΒΑΛΑ - Τηλ. 2510222888 - Κινητό 6981664781 - e-mail : evaleria@otenet.gr