Τα νέα μας | Τιμοκατάλογοι | Συνεργάτες | Αναζήτηση εκδρομών

Επικοινωνήστε μαζί μας
Εκτύπωση Σελίδας Αποστολή σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα Χάρτης Ιστοχώρου
Τηλ./Fax 2510222888 - Κινητό 6981664781 - e-mail : evaleria@otenet.gr
Αρχική » Ταξίδια » Θρησκευτικά Ταξίδια » ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ιστορική & Προσκυνηματική 22/2 από Αθήνα
ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ιστορική & Προσκυνηματική 22/2 από Αθήνα - 7 Ημέρες
ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ιστορική & Προσκυνηματική 22/2 από Αθήνα
Τιμή: 780 € 780 €
Μεταφορά: Αεροπορικώς
Διατροφή: Ημιδιατροφή
Αναχωρήσεις: 22/2
Κατεβάστε το αρχείο  (49.5 KB)   

Εκτυπώστε το
Αποστολή σελίδας Αποστολή σελίδας

Περιγραφή

Αίγυπτος Ιστορική και Προσκυνηματική

Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Σινά – Ραϊθώ – Φαράν – Σαρμ Ελ Σέιχ

22 με 28 Φεβρουαρίου 2017 / Περίοδος Καθαράς Δευτέρας

 

1ή ημέρα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017:  Πτήση από Αθήνα – Σαρμ Ελ Σέιχ

 

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, στις 14:00. Συνάντηση με εκπρόσωπο του γραφείου μας στο γκισέ των Αιγυπτιακών αερογραμμών, τυπικές διαδικασίες. Πτήση στις 16:00 για το Κάιρο, άφιξη στις 17:50 και με την πτήση στις 20:15 η ώρα, αναχωρούμε για το Σαρμ Ελ Σέιχ. Άφιξη στις 21:15 η ώρα και μετά τις τυπικές διαδικασίες, μεταφορά στο πολυτελές ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και δείπνο. (Υπάρχει περίπτωση, λόγω της ώρας άφιξης, το δείπνο να σερβιρισθεί στα δωμάτια), διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017: Αγία Αικατερίνη Σινά

 

Πρωινό και μεταφορά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, το αρχαιότερο χριστιανικό καθίδρυμα με αδιάλειπτη λειτουργία στον κόσμο. Θα διασχίσουμε μέρος της ερήμου του Σινά, και θα φτάσουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής και όσοι  επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο Όρος Αγ. Γαλακτιώνος και Επιστήμης, όπου βρίσκεται το ασκητήριο όπου έμεινε για δύο χρόνια ο Άγ. Παΐσιος. Μετά τη παρακολούθηση του εσπερινού, οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου» (χτισμένο τον 4ο αιώνα από την Αγ. Αυτοκράτειρα Ελήνη), το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εγκαυστικής τέχνης και εκκλησιαστικά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας. Μετά το δείπνο, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση η συνομιλία με τους Σιναΐτες Πατέρες. Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση, με βεδουίνο οδηγό συνεργάτη μας, στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), εκεί που ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.

 

3η ημέρα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017: Φαράν – Ραϊθώ – Σαρμ Ελ Σέιχ – Κάιρο

 

Παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας. Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση το Σαρμ Ελ Σέιχ. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Ιερά Μονή του Προφήτου Μωυσέως στη Όαση της Φαράν. Η Όαση Φαράν υπήρξε από τον 4ον αιώνα το μεγαλύτερο Χριστιανικό κέντρο στη χερσόνησο του Σινά και έδρα Επισκόπου. Σήμερα διασώζονται τα ερείπια της παλαιάς επισκοπικής πεντάκλιτης Βασιλικής, όπου πλησίον της σήμερα λειτουργεί Γυναικείο Ησυχαστήριο και μικρό ιατρείο για τους Βεδουΐνους της περιοχής. Το Ησυχαστήριο ευρίσκεται μέσα σε ένα ευπορότατο κήπο, όπου και ο Ναός του Προφήτου Μωυσέως με εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη από την ερειπωμένη παρακείμενη Βασιλική. Συνεχίζουμε για την Ραϊθώ (Ελ Τορ), παλαιό λιμάνι των Φοινίκων στην Ερυθρά Θάλασσα που στη γλώσσα τους σήμαινε 'Τόπος Καρπών" λόγω των πολλών φοινικόδεντρων. Σήμερα είναι η πρωτεύουσα του Νοτίου Σινά, στην οποία κατοικεί και μικρό ποίμνιο Ελληνορθόδοξων Χριστιανών. Πρόκειται για το μέρος όπου ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες βρήκαν τα εβδομήκοντα στελέχη των Φοινίκων και τις Δώδεκα Πηγές (Εξ. ΙΕ'27). Από τον 4ο αιώνα η πόλη έγινε Χριστιανική. Σήμερα υπάρχουν τα ερείπια της Μονής που έκτισε εδώ ο Ιουστινιανός, της περίφημης Λαύρας της Ραϊθώ, καθώς και το εν λειτουργία Μετόχι της Μονής, με το Ναό του Αγίου Γεωργίου. Μετάβαση στο διάσημο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου θα πάρουμε το γεύμα μας. Χρόνος ελεύθερος στην προκυμαία και μετάβαση στο αεροδρόμιο. Πτήση στις 20:30 και άφιξη στις 21:30 στο Κάιρο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας,  τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

  

4η ημέρα, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017: Αλεξάνδρεια

 

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια, την φημισμένη πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και αποτέλεσε το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο του κόσμου κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Μπαίνοντας με το λεωφορείο στην πανέμορφη πόλη, περνάμε μέσα από την Ελληνική παροικία και κάνουμε στάση για επίσκεψη στον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο) και ακριβώς απέναντι στο σπίτι που έζησε ο Καβάφης. Συνεχίζουμε για το νέο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην συνέχεια θα μεταβούμε για ένα περίπατο στους περίφημους κήπους της Μοντάζα. Εκεί θα θαυμάσουμε εξωτερικά το ανάκτορο του Φαρούκ και το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε παραλιακό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για την νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, με ξενάγηση και ελεύθερο χρόνο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας, θα δούμε το σημείο όπου βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξανδρείας – σήμερα κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

 

5ή ημέρα, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017: Παλιό Χριστιανικό Κάιρο – Ακρόπολη Σαλαντίν – Κρουαζιέρα Νείλου

 

Πρωινό και αναχώρηση για το Παλιό Χριστιανικό Κάιρο. Εκκλησιασμός στον Ελληνορθόδοξο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, ο οποίος είναι χτισμένος σε μορφή ροτόντας, κατά το πρότυπο των Βαπτιστιρίων της Ραβ­έννας, πάνω σε πύργο Ρωμαϊκού φρουρίου, ­το­ οποίο πολλές φορές χρησίμευε σαν κατ­αφύγιο και ταυτόχρονα ήταν έμβλημα των Ελλήνων χριστιανών του Καΐρου. Θα δούμε τις κατακόμβες όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι των Άγιων Τεσσαράκοντα και θα  περάσουμε μέσα από το νεκροταφείο των Ελλήνων Αιγυπτιωτών για να φτάσουμε στο εκκλησάκι χτισμένο στο σημείο όπου κατά παράδοση βρήκε καταφύγιο η Αγία Οικογένεια κατά την Φυγή στην Αίγυπτο. Η επόμενη επίσκεψη μας θα είναι στην Κρεμαστή Εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, έναν κοπτικό ναό όπου το κλίτος της αιωρείται και περιέχει σημαντικά κειμήλια, και ακολούθως στην Κοπτική Εκκλησία Άγιων Σεργίου και Βάκχου, μία από τις παλιότερες και πιο σημαντικές στο Κάιρο. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας προς την Ακρόπολη (Σιταντέλα) του Σαλαχεντίν, όπου θα θαυμάσουμε τις οχυρώσεις και την εκπληκτική θέα του Καϊρου. Θα επισκεφτούμε και το εκπληκτικό αλαβάστρινο Τέμενος του Μωχάμετ Άλι, του πρώτος αντιβασιλέα (Χεδίβη) της Αιγύπτου που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Η περιήγηση μας στο Κάιρο θα ολοκληρωθεί με κρουαζιέρα με φαγητό στο Νείλο, ένα δώρο του γραφείου μας στους πελάτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρυση.    

 

 

6η ημέρα, Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017: Μουσείο Καϊρου – Πυραμίδες Γκίζας – Αγορά Χαλ Ελ Χαλίλι

 

Πρωινό και μετάβαση στο Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων. Εκεί θα θαυμάσουμε τα ανεκτίμητης αξίας αρχαία αιγυπτιακά ευρήματα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο περίφημος θησαυρός του Τουταγχαμών. Η επόμενη επίσκεψη μας θα είναι στις επιβλητικές Πυραμίδες στην Γκίζα, από τις οποίες αυτή του Χέοπα είναι το μοναδικό από το Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που σώζεται. Θα θαυμάσουμε και την Σφίγγα, το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου της φαραωνικής Αιγύπτου, που στέκεται ως άγρυπνος φρουρός των πυραμίδων μέσα στους αιώνες. Διάλλειμα για μεσημεριανό γεύμα. Η περιήγηση μας στο Κάιρο θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στην περίφημη και χιλιοτραγουδισμένη Αγορά του Χαν ελ-Χαλίλι. Χρόνος ελεύθερος στα μαγαζιά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.      

 

7η ημέρα: Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 Πτήση επιστροφής Κάιρο - Αθήνα

 

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο. Πτήση στις 10:30 για Αθήνα και άφιξη στις 12:30.

 

Τιμή συμμετοχής: € 780 (Περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων).

Έκπτωση € 30 για κρατήσεις ως 20/1

Διαφορά μονόκλινου: € 100

Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά – δίνονται στον αρχηγό): € 15

 


 


  Χρήσιμες Σημειώσεις

 1. Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο. Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
 2. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 3. Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.
 4. Κρατήσεις με προκαταβολή 250 ευρώ το άτομο
 5. Δυνατότητα εξόφληση σε άτοκες δόσεις 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο – Σαρμ Ελ Σέιχ – Κάιρο – Αθήνα με την Egypt Air
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων στο Σαρμ Ελ Σέιχ (Xperience Sea Breeze  ή Sultan Gardens 1 βράδυ) και στο Κάιρο (Ramses Hilton 4 βραδιά) και 3 αστέρων στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερινής στο Σινά
 • Βίζα Αιγύπτου
 • Κρουαζιέρα στο Νείλο με φαγητό και μουσική
 • Ημιδιατροφή  (πρωινό και ένα γεύμα ή δείπνο ημερησίως)
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο/καινούργιο λεωφορείο
 • Ελληνόφων ξεναγός στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια
 • 'Εμπειρος αρχηγός

·         1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα

·         ΦΠΑ και ασφάλεια αστικής ευθύνης/ατυχημάτων

Δεν περιλαμβάνονται:

1.      Ποτά

2.      Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.

3.      φιλοδωρήματα 15 ευρώ το άτομο για όλο το ταξίδι« Πίσω   Επάνω

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας ταξιδιωτικά πακέτα
Σπετσών 13 - 65302 ΚΑΒΑΛΑ - Τηλ. 2510222888 - Κινητό 6981664781 - e-mail : evaleria@otenet.gr